Colabărări instituționale
I-am rugat pe studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.
Primul meu feed-back
Paul…,,Am vizitat mai multe întreprinderi care au strânsă legătură cu specialitățile noastre de la facultate, am rămas surprins la ce am văzut la frații noștri de dincolo de Prut. Mă gândeam că Moldova este o țară slab dezvoltată, dar după 2 săptămâni petrecute mi-am schimbat radical părerea.
După ce ne-am așezat și am petrecut prima noaptea la Chișinău am început aventura noastră împreună cu o parte din profesorii și studenții Universități tehnice a Moldovei. Prima zi de vizite a fost la Universitate unde am vizitat sălile de curs laboratoarele. Am fost surprins de ce am văzut, majoritatea claselor fiind dotate la standarde de facultate prestigioasă, aveau laboratoare de modă veche dar și aparate sau unelte moderne. Tot în aceeași zi am vizitat și Fablab, o întreprindere mică cu o activitatea interesantă, ei pregăteau din lemn diferite forme sau obiecte și un lucru care m-a fascinat făceau arta din lemn, ei realizau cu ajutorul unei laser un tablou de familie.
În legătură cu cazarea, am fost cazați la un cămin studențesc, a fost prima mea experinta de a locui într-un cămin pentru 2 săptămânii. Camerele au fost ok mâncarea de la cantina a fost bună, drumurile noastre pentru a vizita întreprinderile cu microbuzul au fost ok chiar dacă nu aveam aer condiționat pe mine unul nu m-au afectat. Mi-a plăcut că aproape toți oamenii erau mult mai liniștiți, sunt foarte mulți copii, majoritatea familiilor pe care le-am văzut aveau 2-3 copii.
Pe lângă întreprinderi, am vizitat și alte obiective turistice și ateliere, aceste sunt: Valea Morii, Valea Trandafirilor, grădina botanică, grădina zoologică, Lazari Studio, micul lor arc de triumf , Muzeul de istorie, vestita lor ciocolată. Am vizitat magazinul Bucuria, Muzeul satului, am mers foarte mult pe jos și am făcut o mulțime de pașii undeva la 20.000 pe zi, în data de 23 iulie am făcut cei mai mulți pași mai exact 35.162 de pași.
Acest schimb de experiențe a fost unul reușit, a fost prima dată când am participat la unul și dacă voi mai avea ocazia voi mai participa. Cum toate pădurile au uscăciunile lor, un lucru nu mi-a plăcut sau poate fi îmbunătățit: mă așteptam să și facem ceva practic nu doar să vizităm, să ne putem da seama ce înseamnă a lucra ca și inginer într-o firmă.
P.S. În data de 16 iulie a fost ziua mea de naștere pe care am petrecu-o alături de colegii mei și de îndrumătoare. M-au sărbătorit și vreau să le mulțumesc încă odată și aici și să le spun că îi apreciez și îi iubesc pe toți , LOVE YOU GUYS.”