,,Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nici o zi din viaţa ta!”- Confucius
Salutare!
În lumea dinamică de azi, fiecare generație care ajunge pe băncile studenției are avantajele ei, de aceea este necesar să ne adaptăm permanent la nevoile acestora, să diversificăm metodele de lucru și mai ales comunicarea. O relație cadru didactic-student bazată pe respect, încredere și parteneriat ne duce la desăvârșirea menirii noastre ca dascăli.
M-am tot gândit și de câțiva ani, am ales să dau studenților de făcut eseuri pe diferite teme de reflecție. De ce?
Bună întrebare, având ca argument că eu sunt profa de sport, chiar dacă de ceva timp am și alte atribuții profesionale oficiale. În viziunea mea, activitățile educaționale, de predare și tutoriere a studenților Facultății de Inginerie Hunedoara nu au orar. Toate se îmbină într-un puzzle coerent, perfectibil, plin de provocări, răbdare, entuziasm, colaborare, rezultate, satisfacții și speranță.
Adevăratul succes în știința reușitei nu se rezumă la câți bani ai, ci la ce simți în interior. În loc să ai nevoie de lucruri, să trezești energia din tine și să faci orice cu drag, să lași energia să te ghideze. Pentru studenți suntem ca un GPS, avem misiunea nobilă să-i ghidăm cu blândețe, responsabilitate, disponibilitate, experiență personală și profesionalism pentru a putea lua decizii care să-i facă să-și trăiască asumat viața pe care o merită și pe care și-o doresc fiecare dintre ei. Studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Universitatea Politehnica Timișoara au ales un parcurs educațional tehnic prin diverse specializări. Dar, ca și oameni au pasiuni, lucruri pe care le fac cu mare plăcere și care îi definesc. Cum ar fi să poată îmbina pasiunea cu profesia într-un stil unic și autentic? Cum ar fi să trăiască experiențe pentru a-și defini direcția profesională?
,,Rețete de succes” are ca preambul….Vă provoc să redactați un material în word care să conțină și fotografii despre o realizare dintr-un domeniu al vieții: timp liber, școală, voluntariat sau loc de muncă. Ce ai realizat de fapt? Care a fost motivul dorinței? Ce s-a întâmplat după aceea? Ce impact a avut realizarea cu celelalte aspecte ale vieții tale (dimensiunea fizică, psihică, emoțională și spirituală?) Și să scrieți sincer și simplu….la persoana I…. Folosiți-vă creativitatea, curajul, energia și veți primi recompense pe măsura efortului.
Ne delectăm și ne inspirăm din povestea Adrianei….,,o să vă vorbesc despre pasiunea mea COFETĂRIA. Mă bucur nespus că am ocazia să vă povestesc despre pasiunea mea. Această pasiune mi-am descoperit-o în urmă cu mulți ani de pe vremea când eram o fetiță. Urmăream tot felul de emisiuni și citeam reviste și cărți despre tot ce înseamnă cofetărie. Mama mea mă urmarea tot timpul și era foarte fascinată de pasiunea și sufletul pe care îl puneam la fiecare prăjitură sau tort și m-a încurajat să cred în talentul meu și să-l îmbunătățesc mereu.
Mă relaxează foarte mult să fac deserturi, dar în special ador să fac torturi, să le decorez și să le ornez cu figurine făcute de mine. Cel mai mult îmi place să lucrez cu fondant și marțipan, deoarece este ca o plastilină mi se pare distractiv să fac figurine și personaje din desene animate. Este o provocare când cineva vrea să-i fac un anumit personaj din desene sau un anumit decor.
Îmi place mult să fac deserturi la toți cei dragi și nu există aniversare în familie fără tort făcut de mine. Cel mai mult ador reacția pe care o au sărbătoriții și invitații la vederea tortului, parcă li se luminează fața, momentele că acesta mă fac să merg înainte cu asta și să fiu foarte fericită deoarece îmi ating obiectivul de a împărți bucurie celor din jur.”