Cuvânt de gând studențesc

I-am rugat pe studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.

Corina……

,,A-și începe prin faptul că sunt RECUNOSCĂTOARE! Pentru ce? Pentru că am fost aleasă să iau parte la această experiență, pentru doamna profesoara, Popa Mihaela, fără de care această experiență nu era aceeași, o persoană cu care am putut aborda orice subiect fără vreo reținere, pentru implicarea cadrelor didactice de la Chișinău care au răspuns neclarităților mele, pentru schimbul de experiență în sine și lista poate continua. Am ales să iau parte la acest proiect din curiozitate, din dorința de a afla lucruri, din setea de a acumula noi cunoștințe, de a vedea alte culturi, de a putea interacționa cu piața muncii, cu angajați, de a vedea structura învățământului de acolo.

Condițiile de transport Hunedoara-Chișinău-Hunedoara, au fost bune, mai puțin profesionalismul de care a dat dovadă unul dintre șoferi. Transportul în Chișinău, de la o instituție la alta, a fost bun, iar șoferii ne-au creat o atmosferă plăcută pe toată perioada drumului.

În ceea ce privește cazarea, chiar dacă a trebuit sa fac curățenie, mi s-au părut bune condițiile și mai ales patul, pe care m-am odihnit foarte bine. Cât ține de mâncarea oferită, a fost bună, mă bucur că a fost un meniu diversificat, fiindcă am avut ocazia să încerc lucruri noi pe care în viața de zi cu zi nu le-aș fi încercat sau cel puțin nu m-am gândit la ele.

Așteptările mele de la această experiență au fost să mă întorc cu ceva nou, astfel că am plecat înapoi cu un bagaj semnificativ de cunoștințe pe care cu siguranță le voi valorifica pe viitor.

Am fost captată de vizita la Institutul Național de Metrologie, de la primirea călduroasă la prezentarea activității firmei. M-a impresionat implicarea și preocuparea managerului pentru a lucra cu oameni de calitate sau sprijinul pentru accesul gratuit la un profesor pentru a susține cursuri de limba engleză pentru angajați care nu o cunosc sau nu o stăpânesc atât de bine.

În ceea ce privește programul, fiindcă sunt atâtea locuri de vizitat și au un program specific, mi-aș fi dorit să fi avut o zi liberă în cursul săptămânii să pot să vizitez. Nu pot să nu menționez de ziua în care am vizitat Orheiul Vechi unde m-am simțit atât de bine, fiind fascinată de istorie și de munca celor ce au fost înaintea noastră.

Vreau să mulțumesc tuturor pentru această oportunitate. A fost o experiență în urma căreia am plecat doar cu plusuri, mult mai motivată să îmi ating scopurile, cu dorința de a mă reîntoarce să activez în domeniu.”

Avatar photo