PoliCamp 2023

Universitatea Politehnica Timișoara prin Departamentul de Marketing Universitar, oficiile Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră de la cinci facultăți și Liga studenților, în perioada 18.06.2023 – 23.06.2023 a organizat ediția I a proiectului PoliCamp ,,Model integrat de sprijin pentru accesul și tranziția tinerilor către învățământul universitar tehnic”.

PoliCamp, parte a unui proiect coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – UPTech – are ca scop creșterea gradului de acces al elevilor proveniți de la licee din mediul rural și orașe sub 10.000 de locuitori la programele de licență oferite de UPT printr-un model ancorat instituțional care integrează practici inovatoare, îmbină tehnologia și mediul virtual cu activitățile față în față, educația academică cu educația pentru cunoaștere de sine și dezvoltare personală, menite să îi ajute să se cunoască mai bine, să trăiască vieți mai împlinite și mai aliniate cu ei înșiși și să dezvolte relații mai sănătoase cu sine și cu cei din jur.

Scopul taberei este de a informa şi familiariza elevii cu mediul universitar, pentru a facilita tranziția spre învățământul superior. Cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din Hunedoara și Timișoara, pe durata taberei, cei 82 de elevi absolvenți ai clasei XI, împărțiți pe cinci grupe, au desfășurat activități profesionale în cadrul laboratoarelor didactice și activități social-cultural sportive recreaționale în cadrul Facultății de Inginerie din Hunedoara, Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și Facultatea de Științe ale Comunicării.

Facultatea de Inginerie din Hunedoara s-a bucurat să fie gazdă pentru 10 elevi, 5 elevi de la Liceul Tehnologic ,,Crișan”, Crîșcior și 5 elevi însoțiți de d-na bibliotecar de la Liceul Tehnologic ,,Retezat”, Uricani.

Timp de câteva zile programul evenimentului a facilitat elevilor accesul în compania cadrelor didactice: ș.l.dr.ing. Raluca ROB în laboratorul de robotică, ș.l.dr.ing. Corneliu BIRTOK BĂNEASĂ în laboratorul de mecanică auto, asist.drd. Oana GĂIANU în laboratorul de limba engleză, reprezentanții Ligii Studenților: Raluca RIF, Sergiu CIOBANU, Cătălin ARDELEAN, Alexandru RUSU, Ariana SÎRBU, Alexandru ONICIUC, Natalia LUP, Darius GURBAN și Marius FÎȚOIU care au fost alături în cadrul activităților recreaționale, ing. Miruna ARMIONI, departamentul imagine și lect.dr. Mihaela POPA, coordonatorul evenimentului.

La finalul programului de tabără PoliCamp, elevii au fost felicitați, premiați și rugați să-și exprime opiniile cu privire la această experiență.
Mulțumim: D-na Camelia, Flavia, Cami, Raluca, Andor, Edu, Darius, Fabian, Antonio, David și Alexa.

,,Experientă de neuitat

Mi-a plăcut foarte mult și mă bucur că am avut ocazia să vin aici. I ❤️ FIH

A fost o experiență frumoasă

Foarte bună, și bine organizată vă mulțumim pentru că ne-ați oferit ocazia acesta.🍀

O experiență plăcută alături de oameni frumoși, recomand oricui vrea să participe

A fost o experiență minunată în care am cunoscut oameni noi și persoane minunate și s-au legat prietenii strânse, dacă mi s-ar da ocazia să vizitez din nou această facultate aș veni din nou alergând , o experiență minunată cu profesori și oameni ei mai minunați🥰

Am o parere foarte bună despre acest loc mi-a plăcut foarte mult aici și studenți foarte de treabă și activitățile care le-am făcut au fost foarte frumoase și interesante chiar mi-a plăcut foarte mult aici la facultate chiar o să recomand chiar trebuie vizitată aceasta facultate minunată

Mă bucur că am avut oportunitatea de a participa la această activitate, să mă pot cunoaște pe mine mai bine dar și persoane noi, să-mi îmbunătățesc modul de comunicare și să învăț să-i înțeleg și pe ceilalți. Această experiență m-a ajutat să mă decid ce vreau să fac pentru mine și viitorul meu și mă simt foarte norocoasă și recunoscătoare că am făcut parte din acest proiect!

Recomand acest tip de eveniment tuturor elevilor.”

Felicitări tuturor celor care au inițiat acest proiect, tuturor celor care îl susțin, tuturor celor implicați în derularea activităților și tuturor participanților!!!!!

Avatar photo