De la studenți adunate

Parcursul studiilor universitare constituie una dintre cele mai frumoase perioade din călătoria vieții. În acest context dobândim studiu și experiență, ne construim punțile pe care pășim spre viitor.
Să aflăm ce gânduri are
Bogdan, 22 ani…..

,,De mic mi-am dorit să îl urmez pe bunicul meu, să ajung inginer silvic, să mă ocup de pădure, să îngrijesc animalele sălbatice. Plăcându-mi foarte mult natura, mă străduiam foarte mult la școală pentru a-mi cumpăra părinții mei de toate, biciclete, atv, motociclete etc. În clasa a III-a am avut primul atv, l-am primit pentru că am reușit să obțin o medie de la B la FB și am avut toate mediile de FB.

După aceea m-am apucat să adun de toate, mere, pere, nuci, tot ce aveam pe acasă și primeam de la părinți bani în funcție de cantitatea pe care o adunam. Așa am reușit să îmi adun prima mea mie de dolari. Au început să îmi placă banii și lucrurile calitative, care în mare parte sunt scumpe, nu mereu, dar destul de rar găsești lucruri calitative la preț mic.

Din 2019 am văzut un clip pe youtube legat de bursă, m-am informat, am cumpărat un curs de 500 de euro, am încercat să învăț cât mai mult și ușor, ușor m-am apucat de investit, prima mea suma fiind acea mie de dolari, banii strânși de pe mere, pere etc.

În prima lună am avut doar profit. Am cerut bani de la părinți,  i-am investit și pe aceia si apoi tot ce economiseam investeam. Odată cu pandemia au scăzut prețurile la acțiuni, atunci am auzit de crypto. Problema mare e ca încă nu au apucat să scadă cryptomonedele, iar eu am investit când bitcon era in varf. Acum e undeva la 40% din cât era.

Ce am învățat din toata experiența asta a fost să investesc treptat, nu toți banii odată și să nu investesc când prețurile sunt în vârf. Între timp am auzit că panourile fotovoltaice  aduc un profit frumos, așa că am început să mă informez. Mama cu tata au strâns banii de mașina mea preferata la un preț mai decent, adica un Audi A7 prima generație, însă dacă reușeam să îmi vând și eu mașina aveam banii de a doua generație pe care chiar mi-o doresc.

Dar am stat și m-am gândit: de ce să iau ceva ce îmi cheltuie și banii pe care îi mai am, în loc să iau ceva ce produce bani, așa că am cumpărat 10 KW într un parc fotovoltaic din Brașov și o să am un mini salariu în fiecare lună, timp de 20 de ani, după care pot să îmi iau panourile și să le montez acasa.

Ca și gânduri de viitor aș vrea să am cât mai multe investiții în cât mai multe domenii, dar nu investiții în ceva cu care să îmi bat capul, ceva ce să îmi aducă un profit destul de sigur și constant și pe lângă asta, una sau mai multe afaceri, înca nu știu domeniul, dar afacere pe care să o pot automatiza usor .

 În rest să fiu sănătos că fericit pot fi din orice lucru mărunt.”

Avatar photo