Cuvânt de gând studențesc

I-am rugat pe studenții de la Universitatea tehnică a Moldovei, Chișinău să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.

Să-l ascultăm pe Dan ,, …anul acesta pentru mine a fost unul destul de complicat, anul acesta am învățat să nu îmi fac așteptări de la alte persoane sau din diferite experiențe/evenimente. Practica din Hunedoara este una din puține situații din viața mea în care așteptările pe care mi le-am facut, la cât de tare m-am străduit să nu mi le fac, au fost depășite. Cel mai important lucru din experiența extraordinară din Hunedoara, a fost să învăț multe de la dvs. Profa, quote-urile ca ,, Zâmbiți pentru că nu vă costă nimic” și

,,Nu trăim doar o dată, murim o dată și trăim în fiecare zi” mi-au  rămas în cap, de la dvs am învățat că viața e mai simplă și trebuie trăită astfel, fără să o complicăm cu problemele care par mari doar la noi în cap după overthinkingul care îl facem. Am înțeles cât de norocoși sunt studenții de la Hunedoara să vă aibă pe dvs, la fel cum am devenit și eu cunoscându-vă.

Pe lângă faptul că am văzut o organizare excepțională de către dvs. a activităților realizate, am descoperit o parte a Romaniei pe care nu aș fi putut-o vedea ca și turist, toate istoriile întreprinderilor de la început de când erau mici pană la afacerile de succes la care au ajuns m-au fascinat, am realizat că toate aceste succese se datorază ambiției, motivației și lucrului în echipă.

 A fost o experință grozavă, am avut parte și să văd ce însemnă viața de cămin, să cunosc alți studenți, să fac schimb de experiență despre viața studențească din România comparând-o cu cea din Moldova. Am observat modul de gândire, de comunicare pe care îl au persoanele cunoscute în practică, realizând din experiență proprie diferența și la cat de deschiși și simpli sunt cei din România în comparație cu cei din Moldova, totuși avem la fel probleme care ne indignează pe toți, acestea fiind specifice fiecărei țări.

 Am observat Profa că ati încercat să dedicați timp fiecăruia dintre noi, să ne cunoașteți mai bine, nu știu ce opinii v-ați făcut despre mine sau ceilalți, eu doar sper să ne revedem în iulie, schimbându-ne cu rolurile și să vă arătăm Chișinăul/Moldova.

Avatar photo