COLABORĂRI PROFESIONALE

Vizita profesională a studenților de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Republica Moldova, Chișinău la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Recunoscând valoarea colaborărilor inter-universitare în plan educațional, cultural și științific, Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău și Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Universitatea Politehnica Timișoara își manifestă interesul și promovează o relație de cooperare în scopul realizării unui parteneriat durabil prin inițierea unui acord de Cooperare Academică.

În cadrul schimbului de bune practici necesar activităților educaționale și de cercetare, una dintre activitățile specifice cuprinsă în acordul de cooperare al celor două instituții de învățământ superior, se referă la un stagiu de 2 săptămâni de vizite profesionale ale studenților la firme din România și Republica Moldova.

Anul 2023 este semnificativ pentru reluarea acestei acțiuni cu beneficii pe multiple planuri într-un mod pe care nu mi l-am imaginat. Pe parcurs, studenții cresc ca și oameni, nu doar ca specialiști într-un domeniu. O preocupare autentică este căutarea de valori pline de semnificație și grija față de starea noastră zilnică.
Acest schimb profesional ește pentru toți cei implicați câștig-câștig!

În perioada 11 mai – 24 mai 2023, delegația de 14 studenți și o studentă de la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică, Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău s-au integrat alături de colegii Facultății de Inginerie din Hunedoara.
Programul a cuprins vizite profesionale la firme din România: Heidelberg Cement, Assa Abloy Entrance System Production, Eurosport DHS, Hidroelectrica Retezat, Continental Sibiu, Swiss Deva și Joyson Safety Systems Ribița.

Partea social-culturală și divertismentul s-au identificat prin explorarea împrejurimilor: de la plimbarea prin natură de la Grădina Zoologică, la admirarea faimosului castel al Corvinilor, de la socializarea prin mișcare la sala de sport a facultății la ascultarea poveștii cu tâlc a d-lui Rus de la Muzeul Mineritului Roșia Montana.

Nimic nu e întâmplător, și de fiecare dată lucrurile vin spre noi atunci când suntem pregătiți să le primim și mai ales suntem prezenți în prezent. Mă bucur pentru experiența trăită în aceste zile. Știu că pentru fiecare student aventura va rămâne o amintire prețioasă. La care vor adăuga pe rând altele.
Acțiunea pas cu pas duce la consolidarea unor rezultate pe termen lung și educarea unei identități pentru succesul personal.

Rândurile studenților exprimă gândurile și sentimentele pe care cu mult curaj și sensibilitate le-au transmis. Îi admir și sunt onorată să-i cunosc!!!

Avatar photo