În ritm cu piața muncii

De vorbă la Zilele Carierei

Zilele Carierei sunt o ocazie bună pentru a cerceta ce face competiția, pentru a afla ce posturi sunt disponibile, care este punctul de vedere al angajatorului, ce instrumente de comunicare se folosesc. De asemenea, poți aduna resurse valoroase pentru comunicarea de brand de angajator pe care să le folosești pe viitor.
Următoarea poveste de viață este despre
Ruxandra Marta…..

Numele meu este Răzvan, anul 2 la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. În urma participării la ,,Zilele Carierei” din 25 aprilie 2023, am învățat multe lucruri noi despre piața locurilor de muncă și mai ales multe lucruri despre locurile de muncă din domeniul IT, mediul de lucru, oportunități pentru studenți și multe alte programe ce sar în ajutorul studenților și mai ales în dezvoltarea profesională și chiar personală. D

După multe căutări și interacțiuni la diferite standuri foarte interesante, am fost atras de standul Access. Acolo am observat o abordare cu totul diferită și o atitudine foarte detașată, ceea ce a făcut comunicarea foarte ușoară, un alt lucru atractiv fiind mediul de lucru foarte prietenos. Primul contact cu standul Access a fost foarte diferit, conversația a decurs fluid, în acest fel a dispărut bariera timidității.

Căutarea unui loc de muncă presupune o provocare, de aceea evenimentul ,,Zilele Carierei” vine în ajutor cu multe oportunități potrivite obiectului meu de studiu: Informatică Industrială. Au fost prezente firme renumite precum: Continental, NOKIA, Huff, Vitesco, etc. Firmele oferă foarte multe oportunități de dezvoltare prin programe de training, internship, și multe alte lucruri foarte avantajoase pentru studenți precum posturile ce nu necesită experiență ,,Junior Software Developer” și multe alte poziții de început ce ajută la acumularea unei experiențe solide în acest domeniu, totul fiind asigurat de angajatori, pe parte de training. Consider că ,,Zilele Carierei” ajută la dezvoltarea perspectivei cu privire la piața actuală a muncii, și nu în ultimul rând ajuta la crearea unei opinii față de ofertele diferitelor companii în final, ajungând la o concluzie cu privire la luarea unei decizii din punct de vedere al preferințelor față de anumite locuri de muncă dorite de către studenți. 

Noi am ales să scriem despre acest stand împreună, deoarece ni s-a părut original să expunem experienta împărtășită cu aceeași persoană de la același stand, dar din perspectiva fiecăruia.

Numele meu este Denisa, anul I la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. În urma participării la ,,Zilele Carierei” aprilie 2023 organizat la Timișoara de CCOC, am rămas cu o lecție și pot spune că mi-am depășit zona de confort. Sunt o persoană optimistă, iar scopul pentru care am participat la acest tip de eveniment, fiind a doua oară când particip, a fost pentru a analiza cererile și ofertele pieței muncii la momentul actual.

Când am ajuns acolo am constatat o diferență plăcută față de prima dată când am fost și anume: standurile au fost împărțite într-o mare diversitate în funcție de domeniul principal al firmelor prezente. De data aceasta am regăsit mai multe standuri potrivite obiectului meu de studiu: Inginerie și management. Firme precum: Netex, Accenture, ARRK aveau multe de oferit în acest domeniu, dar firma care mi-a atras cel maienția este ,,Access” deoarece în primul rând motto-ul lor ” Love Work. Love Life. Be You. ” m-a atras. Din perspectiva mea avantajul acestei firme este evoluția produselor proprii și oferirea unor soluții ce schimbă modul în care oamenii muncesc. Un alt avantaj este utilizarea unei tehnologii inovative și apelul către oameni ce pot fi distribuiți pe posturi care nu necesită experiență precum „Junior Software Engineer”.

Persoana cu care am ales să vorbim se numește Ruxandra Marta, în vârstă de 35 de ani, face parte din firma Access, domeniul ei de expertiză fiind, ,,Team Lead” al unei echipe de technical support.

Absolventă a Universității Tibiscus din Timișoara. Programul de lucru pe care îl are este de tip ,,full-time”. Ea a obținut acest loc de muncă prin recomandare. În trecut ea a lucrat la o companie de market research timp de 9 ani, și a aflat de compania Access de la niște colege, ce i-au povestit despre companie și despre posibilitățile de dezvoltare profesională existente. Ea își dorește pentru viitor o poziție mai înaltă în management în cadrul companiei .  Afirmă că ,,Acces” ,,nu e o companie care să stea cu biciul pe tine, este o firmă responsabilă și toți angajații se bazează unii pe alții ducând treaba la bun sfârșit. Starea de spirit este prietenoasă între colegi și există tot timpul ajutor, dacă ai nevoie. „

Considerăm că această experiență ne-a fost de mare folos, iar povestea Ruxandrei ne-a inspirat să ne automotivăm, cu atât mai mult, să ajungem unde ne dorim.

Avatar photo