La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Suntem alături de Carina și de gândurile ei pentru acest an…..

Anul trecut zâmbeam de fiecare dată când scriam câte ceva și mă gândeam că mă întorc din nou la scris, la ceea ce îmi face plăcere, să mai șterg din când în când praful. Ca într-o căsuță veche, care ți-e dragă, tare dragă. Am scris câteva lucruri în 2022 – sub 10, cred. Dar am scris. Cu toții știm că niciodata nu ne ținem de marile rezoluții ale noului an. De aceea, anul trecut mi-am stabilit câteva obiective mici și realizabile pe care să le îndeplinesc pe parcursul fiecărei luni.

Anul acesta m-am gândit la cateva obiective, cum ar fi:

1. Voi sta o zi pe săptămână offline. Mi-am ales ca Duminica să stau departe de laptop sau de telefon.

2. Voi medita în fiecare dimineață. Desi meditez aproape în fiecare zi, mi-am propus sa fac lucrul asta în mod regulat dimineața. Cred că numai așa voi reusi să-mi strâng toată energia pozitivă pentru a începe o nouă zi în forță. Știu că meditația poate fi intimidantă pentru unii, poate chiar prea hipsterească, dar nu e așa. Chiar și alocarea a 10 minute pe zi pentru a sta și a nu face nimic îți poate imbunătăți, cu adevărat, starea de bine.

3. După școală, îmi voi limita timpul pe care îl petrec în fața ecranelor. Mulți dintre noi ne holbăm în monitoare toată ziua, apoi venim acasă și ne holbăm iar. Mi-am propus să pun totul de-o parte și să fac cu totul altceva decât să mă uit la TV sau să petrec și mai mult timp online.

4. Voi începe un jurnal al lucrurilor pentru care sunt recunoscătoare.  Fie că o voi face dimineața sau seara înainte de culcare,  îmi voi nota 3-5 lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Voi începe să găsesc bucuria în lucrurile mici ți voi aprecia mai mult viața, indiferent de provocările prin care trec. 

Ah, sufletul. Sunt sigură că înseamnă ceva diferit pentru fiecare în parte, dar eu consider că reprezintă ceea ce suntem în afară de trup și minte. Este vital să avem grijă de el și să găsim ceea ce ne face fericiți cu adevărat. 

Voi lua legătura cu cineva de care am uitat. Sunt sigură că toți avem pe cineva cu care ne-am propus să luăm legătura, membru al familiei, vechi prieten sau un posibil colaborator.

Voi începe ceva ce am tot amânat. Fie că este ceva ce mă presează, dar amân, fie că este ceva prea mare pentru a mă apuca de el acum, pur și simplu, îl voi începe!

Știm cât de importante sunt sportul și mișcarea, dar găsirea motivației și a timpului pentru a o face ne dau mereu bătăi de cap.

Voi merge pe jos după prânz sau cină.

Voi bea mai multă apă.

Sunt mult mai multe lucruri pe care aș vrea să le fac de acum încolo, dar pentru a nu da greș și a-ți urma visurile și ideile, trebuie să le păstrezi pentru tine.

Vă îmbrățișez!

Avatar photo