La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Adrian și-a propus ca anul 2023 să fie pentru el ,,un an al aventurilor”.
Iată argumentele….

,,De fiecare dată există un pas următor și, cu fiecare pas, suntem mai aproape de îndeplinirea fiecărui vis. De fiecare dată se poate mai mult și mai bine. Spuneam că îmi este teamă de apă, deși știu să înot. Așa, și? Trebuie să înfrunt și această temere, așa că voi face scuba diving cât de curând. Voi explora o lume cu totul diferită, aceea a mărilor (sau oceanelor).

Mă uitam mereu cu dorință la tiroliana din Malta, suspendată deasupra mării și mă gândeam că ai nevoie de curaj pentru a o încerca. Ei, acum nu mi se mai pare deloc de speriat, din contră. Acum mă uit mai cu patos la cea din Dubai, care este mult mai lungă și la o înălțime mult mai mare.

Am învățat că lucrurile sigure te duc doar pe un singur drum. În schimb, lucrurile care te provoacă îți dezvăluie mii de alte drumuri și de posibilități. Am învățat că nu trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru nimic din ceea ce ne dorim, pentru că nu va veni niciodată. Acum este cel mai potrivit moment. De ce? Pentru că acum avem cea mai mare dorință și cel mai mare entuziasm. Acum, când a apărut ideea în mintea noastră. Nu trebuie să o lăsăm să se piardă printre alte idei sau să fie înlocuită de altele.

De ce am ales să scriu despre aceste lucruri? Pentru a vă arăta, din proprie experiență, că temerile și limitele sunt doar în mintea noastră. Și pentru a vă arăta că începem cu adevărat să ne bucurăm de lucrurile din jurul nostru atunci când nu ne mai temem de ele. Și de noi. Pentru că ne temem și de noi și de reacțiile noastre.

Pot spune la modul cel mai sincer și cel mai deschis că, odată ce am început să îmi înfrunt temerile, am devenit o cu totul altă persoană. Am devenit mai activ și mai vizibil și am avut curajul să mă înscriu la toate activitățile care mi s-au ivit. Fără a sta prea mult pe gânduri. Am luat decizii și am acționat în acel moment și am avut numai beneficii, de pe urma tutur

De aceea mi-am propus ca anul acesta să fac lucrurile altfel și să nu mai simt în niciun fel că mă „lupt” cu mine pentru a înfrunta ceva. Am emoții, recunosc, pentru fiecare lucru nou. Dar nu mai sunt emoții create de teamă, sunt emoții create de nerăbdare. Mult mai constructive. Sunt emoțiile unor noi începuturi, emoțiile unor noi trăiri. Emoții ale regăsirii, emoții ale planurilor și acțiunilor. Sunt emoțiile acelea pe care le simți atunci când treci peste partea de visare și începi să acționezi. Ciprian Enea, în volumul „Profesorul de fericire”, spunea așa: „[…] într-o zi am hotărât să renunț la a-mi mai visa visul. M-am decis să îl trăiesc pur și simplu”. Mi-a rămas adânc în minte fraza aceasta, deoarece simt că, de ceva timp, am început și eu să-mi trăiesc visul.

Visul meu este să descopăr lumea întreagă și, alături de ea, să mă descopăr pe mine. Romantic, aventurier, încrezător, curios,  vulcanic, visător, determinat. Simt că am găsit drumul sau, mai bine spus, am ales drumul. Sunt pe el acum și îl urmez și mă bucur de fiecare etapă.”

Avatar photo