La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Salutare dragii mei,
vă invit să ne inspirăm cu drag din povestea emoționantă a Simonei

,,Clipa. De cele mai multe ori am senzația că pot controla clipa ce o trăiesc. Apoi realizez că acea clipă nu îmi aparține în totalitate ci mai degrabă eu îi aparțin ei și tuturor celor ce mi-au creat premisele de a o trăi.   Îmi este mai ușor să scriu ce nu controlez… Timpul, dorințele, împlinirile sufletești, acțiunile pe care le întreprind, trăirile, până și viața de zi cu zi. Neatins de toate acestea a rămas un colț de suflet, acea bucățică de rai unde mă simt liberă să visez când vreau, să fiu copil sau adult după cum îmi simt și unde nu mai primesc pe nimeni care să-mi perturbe liniștea, bucuria și încântarea de a trăi.

Probabil, datorită experienței acumulate de-a lungul anilor încerc să nu îmi trăiesc viața după o listă mentală în care să am obiective clare, eventual dorințe de împlinit când se poate și dacă se poate pentru că în cea mai mare parte a timpului trăiesc depinzând de timpul celorlalți. Știu, am devenit un om sceptic căruia îi place să se protejeze de dezamăgiri, însă e calea mea de a putea renaște spiritual de câte ori e nevoie. 

Fizic îmi propun să rezist și să mă mențin măcar în forma actuală și să pot fi in stare să mă mobilizez în cărucior pentru a-mi putea finaliza studiile.

Psihic/emoțional ar fi bine să pot rămâne senină( nu senilă!), mulțumită și fericită în micul meu univers, cu oamenii mei, potriviți, ce mă înconjoară cu iubirea lor.

Spiritual ar fi minunat să mă pot detașa mai mult de tentațiile moderne, să-mi eliberez timp pentru mai multe conversații cu mine și cu Dumnezeu și să mă bucur de fiecare zi pe care o trăiesc.

Cea mai bună versiune a mea e cea de acum pentru că de cea de acum îmi place cel mai mult ! Și dacă în viitor voi reuși să fiu un pic mai curajoasă și mai fermă cu oamenii voi considera că am făcut un update potrivit pentru a face față vieții din mediul exterior. În rest, trăiesc bine eu cu forul meu interior, ceea ce consider că e o mare realizare.

Cum în fiecare seară murim câte puțin( așa simt eu) și în dimineața următoare renaștem, fiecare nouă zi e o șansă pentru mai bine pentru fiecare dintre noi, deci și pentru mine.”  

   

Avatar photo