La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Viața, cu misterele și magia ei, este permanent un subiect al explorării, mirării și curiozității noastre.

Una dintre cele mai mari provocări din această perioadă  este despre cum să ne stabilim noile obiective, rezoluțiile pentru anul care tocmai a început. Ce putem face pentru a avea puterea de a fixa cu claritate ce ne propunem și a păstra focus permanent asupra celor dorite, de țintit și împlinit?

Timpul e singura resursă cu adevărat limitată!!!

De la Robin Sharma am citit și preluat 3 principii care, spune el, ,,sunt neglijate” în acest demers:

1Avem nevoie întotdeauna de un obiectiv clar – ,,Trebuie să știm încotro mergem.” 

De ce facem un anume lucru și care ar fi cel mai mare beneficiu pe care-l obținem. “Se pare că modul în care suntem construiți neurofiziologic este că nu trăim nicio emoție pozitivă decât dacă avem un scop”, spune Robin.

2. Cel de al doilea principiu este unul legat de noblețea obiectivului stabilit. Cel puțin așa mi-am tradus eu cele scrise de Robin, având în vedere faptul că alegerea cuvântului pentru anul 2023 pentru mine este noblețe. 

Iată ce spune el:
”Cu cât obiectivul este mai nobil, cu atât viața dvs. este mai bună. Dacă nu ai un scop nobil, atunci nu ai decât plăceri superficiale, banale, și ele nu te susțin, pentru că viața este atât de dificilă, fiind multă suferință în jurul nostru… Fără un scop nobil, cum poți rezista la toate acestea?” 

3. Drumul până la atingerea obiectivului este esențial.

Iată ce ne spune Robin la cel de al treilea principiu:

”Bucurați-vă de călătoria în sine! Nu atingerea scopului ne face fericiți. De îndată ce jocul se termină, trebuie să vii cu un alt joc. Atingerea obiectivului nu poate fi lucrul care te motivează pentru că prăbușește jocul… Ființele umane sunt mai activate prin deplasarea către un scop decât prin atingerea scopului.”

O parte dintre studenți au primit o provocare: Un an nou cu principii
    Autenticitatea, integritatea, încrederea, claritatea, motivația, reprezintă valori după care puteți alege să vă conduceți viața, nu să o acceptați.
    În spiritul preocupării pentru starea voastră zilnică, vă provoc să redactați un material despre ce e în controlul vostru, ceea ce vă propuneți pentru anul următor (și nu numai), referitor la starea voastră de bine pe cele trei dimensiuni: fizică, psihică/emoțională și spirituală.
     Cum va arăta cea mai bună versiune a fiecăruia dintre voi? Și să scrieți simplu….la persoana I….
Pe parcurs, o să ne inspirăm din poveștile celor care și-au dat acordul…….

Avatar photo