Momente de reconectare cu tine

Journalingul, o investiție în sine

Viața noastră e cel mai prețios dar pe care îl putem primi. Timpul nostru în această dimensiune este limitat. Cel mai prețios din acest timp este însuși timpul. Ireversibil, singura chestie care contează. Și îl irosim cât putem de mult. Conștient sau inconștient, credem că avem la discreție timp.

De unde știm ce cale să apucăm? Cum ne dăm seama de ceea ce ne dorim cu adevărat? Cum alegem următorul pas? În cine să avem încredere?

Multe necunoscute.

Înainte de a continua să scriu vă rog să nu fiți de acord cu tot ce voi scrie și nici să nu dezaprobați tot ce voi scrie. În acest fel vă veți simți confortabil și nu vă veți întreba într-una dacă ceea ce spun eu e corect sau nu. Această abordare vă dă ocazia să aflați lucruri fără să vă supărați, lectura va fi relaxată iar dacă ceva rezonează cu voi veți simți senzațiile în corp.

Jurnalul Terapeutic al Laviniei Bratu

Se zice că de fiecare dată când suntem pregătiți să primim, vom primi ceva ce ne trebuie, cine caută cu sufletul găsește. Mi-a atras atenția o postare a Laviniei Bratu. De acolo a început relația mea cu cele împărtășite de ea. Mă inspiră și mă motivează, mă face curioasă și îmi stârnește mirarea. Mă face atentă la prezent și mă face să mă opresc o clipă să gândesc. De la 1 ianuarie 2024 am început călătoria cu mine prin experiența Laviniei din Jurnalul Terapeutic.

Suntem în septembrie și mă felicit în fiecare dimineață pentru alegerea de a completa zilnic în jurnal.

O simplă practică făcută cu perseverență și izvorâtă din dorința de a mă contopi cu mine mă poartă într-o călătorie fascinantă spre devenire.

Ce caut? Caut să identific părți din mine pentru a le armoniza și a mă întregi. Caut să fac pace cu trecutul și să cresc în suflet acceptarea, iubirea și starea de prezență. Caut să-mi deslușesc emoțiile, să-mi clarific deciziile și să țes amintiri de neprețuit în mantia colorată a vieții. Caut să îmi redefinesc viziunea iar și iar, să mă adaptez vremurilor, să sprijin și să inspir la rândul meu.

Fiecare zi are o întrebare simplă, și în același timp profundă și o recunoștință. Timpul petrecut cu mine, dimineața, cu mintea limpede și multă bucurie, îmi aduce cu surprindere conștientizări uimitoare despre mine în relație cu situațiile de viață, despre potențialul meu adus la lumină din adormire sau ignoranță. Simt că sunt liberă să mă exprim cu încredere și în siguranță. Prin scris, analizate prin văz, cuvintele noastre sunt mărturii ale rezoluțiilor personale uneori neexprimate.

Cercetările asupra scrierii de mână evidențiază multiple beneficii pentru sănătate.
În momentul în care scriem de mână avem nevoie de atenție, timp și energie, suntem autentici și empatici. Lucrurile despre care scriem sunt conștientizate la un nivel la care ajungem să identificăm strategii de supraviețuire în acord cu valorile și credințele după care ne ghidăm. Schimbarea este peste imaginația noastră. Ceea ce descoperim merită toată munca și efortul.

Avatar photo