Cuvânt de gând studențesc

Un an nou cu principii

Chiar dacă suntem în august, planurile pe care și le-au făcut studenții la începutul anului 2024 sunt adevărate manifeste pentru viața lor. Să îl ascultăm pe Răzvan Tudor….

,,Eu vreau ca în anul 2024 să încerc să ajung la cea mai bună versiune a mea de până acum din punct de vedere : fizic, intelectual și  emoțional.

Sportul , alimentația și gândurile pe care le avem ne asigură acest lucru.

Când eram mai mic nu reușeam sa mă țin constant de un sport și de cele mai multe ori renunțam deoarece mi se părea mult mai ușor să stau, să ies cu prietenii pe afară sau să îmi ocup timpul cu alte activități. Odată cu trecerea timpului m-am îngrășat , iar ceilalți copii au început să facă glume pe seama mea . Acest lucru m-a motivat să mă schimb, să devin mult mai responsabil și ambițios . Astfel am început să îmi schimb alimentația și am decis să merg la sală. Acestea au fost unele dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Până și azi mă duc de cel puțin 3 ori la sală și am să continui să fac acest lucru deoarece m-a dezvoltat din punct de vedere fizic, am dobândit mult mai multă încredere de sine și duc o viață mult mai sănătoasă . ,,Asta este esența sportului: să mergi pana la propriile limite si să vezi dacă ești in stare să treci dincolo de ele’’-Pascal Bruckner

Vreau ca în acest an să fiu cât mai atent la toate orele ce țin din orarul facultății și să mențin  bursa pe care am primit-o când am intrat la această facultate. Poți să fi un inginer bun dacă înveți în facultate, dacă încerci să evoluezi în domeniul pe care l-ai ales.

Mi-au plăcut mașinile încă de când eram copil. Eu câteodată, când am timp, după ore merg la un prieten bun de-al tatălui meu, care și el este inginer mecanic și mă mai învață câte ceva. Până ajung în anul trei de studii când voi face practica de specialitate vreau să devin cât mai bun  în acest domeniu, chiar dacă este foarte greu visele pot deveni realitate dacă muncim destul de mult.

Pe plan emoțional mă consider un om împlinit deoarece am primit afecțiune, primesc sfaturi, sunt ajutat și îndrumat de familia mea care mereu a fost lângă mine. Dintotdeauna am fost o familie unită și cu trecerea timpului, am observat că acest lucru este un lucru special. Văd alte persoane care nu au aceeași relație cu rudele lor ca a noastră, suntem uniți chiar dacă multe rude de ale mele sunt plecate în diferite țări cum ar fi : Germania , Belgia , Spania . De fiecare dată când avem ocazia să ne vedem toți undeva profităm de această ocazie .

    În concluzie în anul 2024 vreau să continui să fac sport, să continui să studiez și să încerc să ajung la cea mai bună versiune a mea.”

Avatar photo