Campus Explorer 2024

UPT Campus Explorer este un proiect dezvoltat și organizat de către Universitatea Politehnica
Timișoara, în colaborare cu reprezentanți ai celor 10 facultăți și organizațiile studențești recunoscute la nivelul universității.

UPT Campus Explorer este destinat elevilor care intră în ultimul an de studii liceale și care
urmăresc să își continue studiile în cadrul învățământului superior.
Scopul principal este încurajarea elevilor în vederea continuării parcursului educațional, după
finalizarea studiilor liceale, urmând studii universitare.
Obiectivele propuse vizează
(1) Reducerea ratei abandonului universitar în rândul studenților din primul an de facultate.
(2) Informarea elevilor cu privire la oferta de studii puse la dispoziție de către Universitatea
Politehnica Timișoara.
(3) Acomodarea elevilor cu viața de student
.

În acest context, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean din Hunedoara, acest eveniment a fost organizat în perioada 26-29 iunie 2024. Pe durata celor trei zile de tabără, cei 15 elevi absolvenți ai clasei XI au desfășurat activități de cunoaștere a Campusului universitar, workshop-uri pentru autocunoaștere și incluziune, activități social-culturale și sportive recreaționale.

Liceele de la care au provenit elevii sunt: Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu”, Deva, Liceul Tehnologic ,, Grigore Moisil”, Deva, Colegiul Tehnic ,,Transilvania”, Deva, Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus”, Orăștie și Liceul Tehnologic agricol ,,Alexandru Borza”, Geoagiu.
Profesor însoțitor de la Liceul Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, ing. Mihai SZEKELY.

Programul evenimentului a facilitat elevilor accesul în compania cadrelor didactice: Prodecan, Conf.dr.ing. Sorin Aurel RAȚIU prezentare în laboratorul de mecanică auto, asist.dr. Oana GĂIANU, prezentare workshop-ul în limba engleză, reprezentanții Ligii Studenților: Raluca RIF, Corina ALBESCU, Ariana SÎRBU și Natanael POP, care au fost alături de elevi în cadrul activităților recreaționale, Ing.drd. Miruna ARMIONI, reprezentant departamentul imagine și coordonatorul evenimentului, lect.dr. Mihaela POPA cu prezentare două workshop-uri pentru autocunoaștere și incluziune.

Interpretarea grafică a simbolului ,,iubire” a evidențiat că în orice grup nou format, unele reprezentări ale acestui simbol sunt asemănătoare, altele sunt diferite. Interpretarea depinde de lentilele prin care vedem fiecare iubirea, o manifestăm în jur și o simțim în interior. Asta demonstrează că deși suntem diferiți putem să ne conectăm, să comunicăm, să colaborăm sau să ne integrăm în diverse activități, proiecte.

La finalul evenimentului UPT-FIH Campus Explorer, elevii au fost felicitați și rugați să-și exprime opiniile cu privire la această experiență.
Mulțumim: profu Mihai, Valentin, Damaris, Raluca, Sofian, Mario, denis, Mihai, Gabriel, Roxana, Carina, Ana, Adrian, Alexandru, Gabriele și Diana.

Ca urmare a participării la acest eveniment, care este principalul beneficiu din perspectivă personală?

,,Experiența”

,,Am învățat lucruri noi si interesante!”

,,Cunoașterea de sine”

,,Să mă recreez și să socializez”

,,Am văzut cum trăiesc studentii la FIH”

,,Cunoașterea FIH, a ofertei de scolarizare a acesteia”

,,M-a ajutat să mă joc și să fiu deschisă cu oamenii”

,,M-am ales cu prieteni”

,,Aș veni la facultatea aceasta doar pentru cămin!!!”

Felicitări tuturor celor care au inițiat acest proiect, tuturor celor care îl susțin, tuturor celor implicați în derularea activităților și tuturor participanților!!!!!

Avatar photo