La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Suntem în mai și încă mai ascultăm planurile pe care și le-au făcut studenții la începutul anului 2024.
Să îl ascultăm pe Cristian Andrei….

,,Eu mi-am propus ca în acest an, schimbarea mea sa fie bazată pe tot ce am reusit să asimilez în decursul vieții mele. Am ascultat diferite păreri și auzit anumite discuții în care nu eram eu tot timpul subiectul și am reușit să disec anumite informații și să mă analizez în detaliu. Anul trecut m-am lovit de realitate peste noapte și am început să observ foarte multe defecte pe care acum pot doar să le repar având ca aliat un amic pe care am început să îl înțeleg de puțin timp, eu îl numesc „Timpul” .

Prezența mea în această facultate este din pricina unei schimbări iar acest lucru pot să spun că este doar începutul. Sunt conștient că toate aceste lucruri trebuiau luate în calcul mai repede și trebuia să las copilăria să plece mult mai devreme și să învăț să devin bărbatul pe care vreau să îl prezint familiei mele, iubitei mele, prietenilor mei și să fiu mândru să îl scot în lume. Mi-am propus ca în acest an să ascult mai mult și să vorbesc mai puțin, să mă bucur mai mult de ce am pentru că am observat ca noi „tineretul” ne plângem prea des și ne plac dramele, dar pe langa anumite nevoi și neajunsuri remarc că cei din proximitatea mea și inclusiv eu, avem prostul obicei să exagerăm inutil.

Mi-am propus să îmi dezvolt cunoștințele pe care le am față de religia „Creștin Ortodoxă” pentru că am învățat de puțin timp faptul că a avea credință înseamnă un principiu în sine. Mi-am propus să îmi recapăt starea de spirit și bucuria pe care o aveam acum 2 ani pe când încă dormeam în papuci, eram mult mai vesel și mai detașat de lucrurile rele din viata mea. În altă ordine de idei am început anul cu o schimbare destul de mare din punctul meu de vedere, mă refer la lăsatul de fumat după aproximativ 11 ani. Un obicei ce mi-a distrus sănătatea, bugetul și de curând încrederea în mine.

Am ca plan să fac și mai mult sport odată ce mă recuperez de la ultima fractură, deoarece am militat tot timpul asupra sportului în general. Am ca scop să încerc să obțin bursă, cu toate că am de recuperat 7 ani de „pauză”.  Am constatat că mă descurc și am pus osul la treabă cât de mult am putut, să pun în balanță școala și serviciul.

M-am gândit serios că anul acesta să fac un curs de electrician în medie și joasă tensiune, pentru că nu strică să cunosc o meserie nouă și am mai absolvit nu de mult un curs. Odată cu începutul anului multe lucruri au prins culoare din pricina gândului că pur și simplu mi-am făcut planuri și știu că am să mă țin de ele. Anul trecut tot ce mi-am propus a ieșit aproape cum mi-am dorit. Am dezvoltat o dorință nouă de muncă și am înțeles că fără anumite sacrificii nu se poate. Vreau să cred că tot ce mă deranjează acum la mine și orice regrete am acum, anul acesta o să se termine. Toate acestea se bazează pe principiul de onestitate. Dacă noi nu putem să fim onești cu noi înșine, nu putem să ne observam defectele și problemele noastre din pricina nepăsării și aroganței. Chiar mai rău decât atât nu putem ține oameni de calitate pe lângă noi și nu putem forma relații interumane de lungă durată.”

Avatar photo