Rețete de succes

,,Cu toții facem alegeri, dar la final, alegerile ne construiesc” Shannon Alder

De unde plecăm în direcția succesului? Ce ii face pe unii oameni să ajungă acolo unde sunt? Aflăm o altă istorisire plină de esență dăruită de Adrian...

,,Vreau să vă vorbesc despre Internship-ul obținut la Compania Hella România în perioada verii  anului trecut. Pe parcursul anului am căutat pe diverse site-uri și am aplicat la mai multe programe de Internship și posturi de junior Software Developer. Majoritatea au fost refuzuri dar acest factor nu m-a  descurajat. În luna mai a anului trecut am obținut primul răspuns favorabil și oferta, la compania Nokia din Timișoara. Din păcate am fost nevoit să refuz oferta lor din cauza mai multor considerente, acest lucru a constituit și un punct de oprire pentru mine din a mai aplica la alte job-uri.         

La doar 2 zile am fost contactat de șeful departamentului de Inginerie de la Compania Hella România. Interviul a fost foarte plăcut, am primit răspunsul favorabil chiar în aceeași zi și am hotărât că vara anului 2023 mi-o voi petrece la Timișoara.

Primele zile de muncă au fost foarte dificile, eram singurul student din anul I. Majoritatea studenților erau în ani terminali, aveau cunoștințe pe care eu nu le aveam încă, dar acest factor nu m-a descurajat, am continuat să învăț și să muncesc zi de zi peste program, doar pentru a deveni mai bun, ulterior depășindu-i pe majoritatea.

La Hella am avut norocul de a interacționa într-un colectiv foarte unit, mi-am găsit un mentor, pe Andreea care activează în firmă de 10 ani care m-a ajutat să asimilez conceptele tehnice, să-mi dezvolt simțul practic când întâmpin o problemă, să fiu capabil să identific și să selectez informația dorită, acest lucru fiind esențial pentru un programator.

Șeful departamentului, m-a învățat să ies din zona de confort, fiecare lucru nou, deși inconfortabil prima dată când îl faci,  în timp, cu multă practică a devenit comod. Având în vedere că departamentul de inginerie lucra cu tehnologii care urmează să fie implementate pe autoturisme în următorii 3-5 ani, am avut șansa de a le experimenta.   Finalul internship-ului s-a încheiat cu o invitație pentru vara următoare. Am dobândit multe cunoștințe și cel mai important am devenit o persoană mai bună și mai puternică, mai sigur pe abilitățile mele atât în aria programării dar și în aria socială și a lucrului într-o echipă.”

Avatar photo