Rețete de succes

,,Cu toții facem alegeri, dar la final, alegerile ne construiesc” Shannon Alder

,,Rețete de succes” are ca preambul….Vă provoc să redactați un material în word care să conțină și fotografii despre o realizare dintr-un domeniu al vieții: timp liber, școală, voluntariat sau loc de muncă. Ce ai realizat de fapt? Care a fost motivul dorinței? Ce s-a întâmplat după aceea? Ce impact a avut realizarea cu celelalte aspecte ale vieții tale (dimensiunea fizică, psihică, emoțională și spirituală?) Și să scrieți sincer și simplu….la persoana I…. Folosiți-vă creativitatea, curajul, energia și veți primi recompense pe măsura efortului.

Povestea continuă cu mărturisirea lui Valentin…..

,,Totul a început de pe vremea când absolvisem liceul, am terminat sesiunea de bacalaureat și din motive personale am fost nevoit să mă angajez. În timpul interviului la o fabrică multinațională, doamna de la resurse umane m-a văzut tânăr și fără experiență profesională și pentru un moment a crezut că nu sunt potrivit pentru postul de operator asamblare. Eu, fiind dornic să muncesc și să dovedesc că sunt apt pentru acest job i-am cerut doamnei să îmi acorde această șansă. Mi s-a acordat șansa cu mențiunea ca în cazul în care eu cred că nu sunt apt pentru acest job să mă prezint la Departamentul de Resurse Umane în decursul a 2 luni și mi se va desface contractul de muncă.

          După perioada de training teoretic pentru job-ul pentru care am aplicat am ajuns la linia de producție unde am fost așteptați toți colegii noi veniți de către șeful de echipă, care ne-a făcut și training-ul practic. Din primul moment în care eu am văzut procesul de muncă, pasiunea cu care își exercita job-ul șeful de echipă eu mi-am spus că într-o buna zi voi ajunge și eu șef de echipă.

          Timp de un an și jumătate am muncit și m-am dăruit 100% job-ului și am învățat să fac și alte lucruri care nu aparțineau de postul meu. Șeful de echipă a văzut asta și m-a propus superiorilor pentru a avansa în postul de ajutor șef de linie, dar încă odată m-am confruntat cu un obstacol, acel obstacol fiind lipsa de încredere a unui șef de schimb care nu credea că am abilitățile necesare pentru a coordona și a supraveghea o echipă. Una din calitățile mele esențiale este ambiția, astfel că m-am ambiționat și m-am motivat mai tare să dovedesc că pot. Mi-am depus CV-ul pentru postul de ajutor șef de echipă, am fost selectat pentru interviu și am obținut acel post.

          După ce am promovat ca ajutor șef de echipă am muncit alături de colegii mei și am dovedit încă odată că dacă vrei ceva mai mult este posibil. Un an mai târziu șeful de schimb m-a propus pentru funcția de șef de echipă. Istoria se repetă, m-am lovit de același obstacol și anume lipsa de încredere a oamenilor în mine. De această dată lipsa de încredere provenea de la directorul de producție pe care l-am convins în urma unei discuții profesionale la care am fost convocat. Mi-am depus CV-ul și am fost selectat pentru interviul pentru postul de șef de echipă, am fost promovat și am activat timp de aproximativ 5 ani.

Această experiență m-a ajutat să evoluez psihic, să învăț să comunic mai diplomat, să învăț să ascult persoanele din jurul meu, să înțeleg problemele oamenilor și să îi ajut la nevoie, să acord suportul necesar și am învățat că trebuie să acorzi un minim de încredere până în momentul în care ți se dovedește că ai dreptate sau că ai greșit! 

În momentul de față consider că ambiția si motivația m-au determinat să am parte de această experiență, dar în același timp m-a ajutat și dorința de a evolua, susținerea anumitor persoane. Munca depusă în decursul anilor au dus la o evoluție personală.”

Avatar photo