La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Viața fiecăruia dintre noi se desfășoară în jurul unui scop. Este demonstrat că alegerea unui scop ne transformă, ne modelează, ne schimbă. Astfel vom privi și vom înțelege fiecare experiență și provocare prin filtrele personalității noastre. Vom vedea lumea și tot ceea ce e în jur prin „fereastra” intereselor și a prejudecăților dobândite. 

Stilul de viață reprezintă ceea ce facem pentru a ne îndeplini scopul. Unii dintre noi, cei mai bine orientați social, cei plini de energie, determinare și curaj pentru depășirea provocărilor zilnice, își îndeplinesc scopul într-un mod benefic și constructiv. 

Conform viziunii lui Victor Frankl descrisă în cartea Omul în căutarea sensului vieții, suntem singurii responsabili în a oferi sens vieții noastre. În timp ce explorăm, următoarea sarcină este să ne extindem câmpul vizual, astfel încât să ne conștientizăm întregul potențial.

O parte dintre studenți au primit o provocare: Un an nou cu principii
    ,,Autenticitatea, integritatea, încrederea, claritatea, motivația, reprezintă valori după care puteți alege să vă conduceți viața, nu să o acceptați.
    În spiritul preocupării pentru starea voastră zilnică, vă provoc să redactați un material despre ce e în controlul vostru, ceea ce vă propuneți pentru anul următor (și nu numai), referitor la starea voastră de bine pe cele trei dimensiuni: fizică, psihică/emoțională și spirituală.
     Cum va arăta cea mai bună versiune a fiecăruia dintre voi? Și să scrieți simplu….la persoana I….”
Pe parcurs, o să ne inspirăm din poveștile celor care și-au dat acordul…….

Adrian…. ,,Un An Nou cu Principii nu este doar un început, ci o continuă călătorie spre o versiune îmbunătățită a mea în toate aspectele vieții. Principiile devin nu doar ghiduri, ci și valori cărora le acord prioritate. Îmi propun să trăiesc în aliniere cu aceste principii, să fac alegeri conștiente și să construiesc o fundație solidă pentru bunăstarea mea.

Această călătorie va implica provocări, dar și oportunități de creștere și transformare. Îmi doresc să mă dezvolt și să aduc cu mine în fiecare zi înțelepciunea dobândită. Acest An Nou cu Principii este un angajament profund față de mine însumi și față de propria mea evoluție. În fiecare zi, voi alege să trăiesc în armonie cu cele patru dimensiuni ale vieții mele, contribuind astfel la un traseu de descoperiri personale și împlinire. Sunt pe punctul de a începe o nouă călătorie către un an plin de semnificație și transformare. În această privință, îmi propun să fac din acest an unul special, ghidat de principii care să-mi îmbunătățească starea de bine și să contribuie la evoluția mea.

Voi începe acest an nou cu o perspectivă proaspătă și cu determinarea de a trăi în armonie cu principiile care îmi ghidează viața. Îmi propun să parcurg această călătorie nu doar pentru a atinge obiective externe, ci și pentru a experimenta o creștere și o împlinire personală în cele patru dimensiuni ale mele: fizică, psihică, emoțională și spirituală.

Dimensiunea Fizică – Voi acorda o atenție sporită sănătății fizice care reprezintă baza stării mele generale de bine. Mă angajez să integrez exercițiile fizice în rutina mea zilnică în cazul în care nu o să optez pentru un abonament la sala de fitness și să acord o atenție deosebită alimentației. Odihna de calitate vor deveni piloni esențiali pentru energia mea zilnică. Aprecierea corpului meu și îngrijirea sa devină ritualuri zilnice, punându-l în centrul preocupărilor mele.

Dimensiunea Psihică – Mă angajez să investesc în dezvoltarea mea personală și intelectuală, conștientizând că aceasta este cheia către o viață împlinită și echilibrată. Prin aceasta atitudine, recunosc că procesul de creștere personală nu este doar o opțiune, ci o necesitate pentru a atinge potențialul meu maxim. Investiția în dezvoltarea personală începe cu o auto-reflecție sinceră și cu conștientizarea nevoilor și dorințelor personale. Îmi propun să îmi clarific obiectivele și valorile, să identific zonele în care pot crește și să explorez moduri noi de a mă dezvolta ca individ. Sunt pregătit să accept provocările ca pe oportunități de învățare și să îmbrățișez experiențele care vor contribui la evoluția mea personală.

În paralel, mă dedic studiilor curente începute la facultatea de inginerie din Hunedoara prin stimularea minții și extinderea orizonturilor mele. Explorarea unor domenii noi de cunoaștere prin participarea activă la cursuri si seminarii vor deveni obiceiuri esențiale în această călătorie intelectuală.

Dimensiunea Emoțională – În această dimensiune a vieții mele, am ales să pun accent pe starea de bine și echilibru. Practicarea recunoștinței și a conștientizării emoțiilor mele devin priorități. Îmi propun să fiu receptiv la nevoile mele emoționale și să-mi acord timp pentru reflecție și autoîngrijire. Construirea și menținerea relațiilor sănătoase reprezintă un alt aspect crucial pentru echilibrul meu emoțional.

Dimensiunea Spirituală – Să îmi consolidez conexiunea cu sfera spirituală și să caut sens și scop în fiecare aspect al vieții reprezintă fundamentul dimensiunii spirituale. Prin meditație, reflecție și practici spirituale, voi hrăni sufletul și îmi voi cultiva relația cu ceva mai mare decât mine însămi. Această căutare interioară nu doar îmi aduce liniște, ci și contribuie la înțelegerea aprofundată a vieții și a interconexiunii noastre cu universul.”

Avatar photo