Cuvânt de gând studențesc

I-am rugat pe studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.

Karina….

,,Motivul pentru care am ales să vin în această deplasare a fost curiozitatea de a vizita o nouă țară și de a cunoaște  oameni și locuri noi. N-am avut așteptări, am vrut să mă las surprinsă, de aceea  nu am căutat poze sau informații despre orașul în care am fost și chiar mă bucur că nu am făcut-o fiindcă am rămas frumos impresionată. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că în Chișinău se află foarte multe parcuri și totul este atât de verde și plin de viață, iar oamenii sunt foarte fericiți și relaxați.

La firmele pe care le-am vizitat, toți ne-au primit cu brațele deschise și ne-au răspuns la orice curiozitate fără să se enerveze sau să ne judece, au avut răbdare să explice pe înțelesul tuturor ce presupune domeniul lor de lucru.

În cadrul acestui program de schimb de experiență nu ar trebui îmbunătățit nimic, în schimb ar trebui ales un alt anotimp în care să se desfășoare deplasarea, deoarece a fost foarte cald, iar din cauza caniculei nu puteai să stai afară foarte mult, doar dimineața și seara, din această cauză nu prea puteai să vizitezi și alte chestii care nu țin de programă. Prin această experiență, am avut ocazia să cunosc persoane noi, să-mi fac prieteni noi.

Condițiile de transport au fost ok, domnul șofer foarte de treabă și glumeț. Cazarea a fost foarte ok, nu mă așteptam la asta, având în vedere că am stat într-un cămin studențesc, dar am avut chiar tot ce ne trebuia și vreau să spun că au fost niște saltele foarte confortabile, chiar am reușit să mă odihnesc . Mâncarea foarte bună, iar doamnele de la cantină foarte drăguțe și tot timpul cu zâmbetele pe față.

Doamna profesoară, Popa Mihaela, a fost foarte de treabă, tot timpul plină de viață, iți dădea un plus de energie doar când o priveai, chiar s-a chinuit să avem un schimb de experiență excepțional, iar dacă aveam ceva probleme încerca să le rezolve, nu trebuia să te rogi de dânsa.

Domnii profesori, de la Universitatea Tehnică a Moldovei, au fost foarte de treabă, glumeți și chiar s-au străduit să învățăm ceva din acest schimb de experiență.”

Avatar photo