Noaptea Cercetătorilor Europeni la Facultatea de Inginerie Hunedoara

În data de 30 septembrie 2022 Facultatea de Inginerie Hunedoara în parteneriat cu Asociatia CorneliuGroup cercetare-inovare a organizat ediția 5 a evenimentului ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni  se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

În cadrul acestor evenimente publice se prezintă diversitatea cercetării și se evidențiază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este de a-i motiva pe tineri să își dorească o carieră în cercetare.

Noaptea Cercetatorilor Europeni 2022 se organizeaza în 25 țări, iar peste 400 orașe vor fi gazda evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Deoarece curiozitatea există în fiecare dintre noi, iar câta vreme vor exista întrebări, știința va continua să ofere răspunsuri, în 26 de orașe din Romania, cercetătorii își dau întâlnire cu publicul în aer liber pe 30 septembrie, incepand cu ora 17:00, la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2022!

La Hunedoara, Noaptea Cercetătorilor Europeni a avut parte de curioși interesați de o călătorie în lumea fascinantă a științei.
Backroundul sonor asigurat de partenerul media Kasler Sound din cadrul NCEFIH2019, voluntari din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, Liga studenților, studenți, cadre didactice și invitați au petrecut timp de calitate într-un cadru prietenos, plin de surprize.

Avatar photo