De la studenți adunate

Vacanța de vis

Motto:

,,O vacanţă este asemenea dragostei: anticipată cu plăcere, trăită cu disconfort şi amintită cu nostalgie” (Anonim)

Ciprian Adrian…..

,,M-am aşezat la calculator cu o mulțime de gânduri. În faţa foii albe, fără nici un gând despre ce urmează să scriu… „Dar eu intru în vacanţă, de fapt sunt deja în starea de vacanţă. Mi-am activat-o cumva chiar înainte de a-mi începe concediul, din nerăbdare!” Deci, cum să fac eu asta? Cum să pretind că de fapt aceste lucruri nu se întâmplă şi că am un chef nemaiîntâlnit să scriu? … Ştiu! Voi scrie despre vacanţă!

De cele mai multe ori, prin încercarea de a corespunde, ne forţăm pe noi înşine să facem o sumedenie de acţiuni care ne generează o stare de disconfort, prin frustrare şi sentimentul de nedreptate sau incorectitudine pe care îl simțim. Ori, dacă putem să ne „disociem” de emoţiile negative şi să analizăm puţin adevăratele motive care ne creează starea neplăcută, fără a mai încerca să le mascăm, forţându-ne să facem lucruri pe care nu dorim de fapt să le facem, este posibil să putem, prin autenticitate interioară, să alegem acţiuni mai potrivite pentru noi, care ne vor oferi satisfacţie.

Pentru mine, din scaunul șoferului de camion, vacanţa înseamnă o binemeritată perioadă de odihnă. După un an de muncă, vine şi vremea relaxării. Este un schimb corect: „După muncă, şi (răsplată) odihnă”. Pentru mine, vacanţa înseamnă libertate exterioară, o pauză binecuvenită din tumultul preocupărilor şi grijilor, un spaţiu temporal, uneori parcă a-temporal, în care „treaba” stă în loc şi mă aşteaptă să mă odihnesc, să mă relaxez, să „meditez”. Este un refugiu din calea avalanşei de roluri pe care „trebuie” să le joc zilnic, care mă împovărează bineînţeles, mai mult sau mai puţin. Este o punte între mine şi sinele meu, în care, dezbrăcată de roluri, mă pot bucura de mare, de soare, de munte, de nisip, de pădure sau de orice se află dincolo de constrângerile vieţii.

Aşteptam cu mare nerăbdare vacanţa, copil fiind, acea „perioadă de odihnă acordată elevilor şi studenţilor.”Aştept şi acum cu nerăbdare concediul de odihnă, „drept al tuturor oamenilor muncii de a lipsi un timp determinat de la serviciu pentru odihnă, îngrijirea sănătății etc.” (DEX on-line). Deci, nimic nu s-a schimbat. Nevoia este aceeaşi, dreptul şi bucuria, de asemenea.

Vacanța este un moment mult așteptat de către majoritatea oamenilor. Este acel moment în care ne putem deconecta de la rutina zilnică, putem explora noi locuri, ne putem relaxa și ne putem bucura de timpul petrecut alături de cei dragi. Dar ce înseamnă, de fapt, o vacanță de vis?

O vacanță de vis nu se limitează doar la un loc exotic sau la un resort de lux. Este un moment în care ne putem conecta cu propriile noastre dorințe și pasiuni, în care putem face lucrurile care ne aduc bucurie și împlinire. Fie că este vorba de o aventură în sălbăticie, de o relaxare pe o plajă tropicală sau de explorarea unui oraș nou, fiecare persoană are propriul său vis în ceea ce privește vacanța perfectă.

Pentru mine, vacanța de vis poate însemna o evadare în natură, departe de aglomerația orașului, să petrec timpul în aerul munților sau în mijlocul unei păduri, unde pot explora trasee montane, pot face drumeții sau pot admira peisajele spectaculoase. Este momentul în care pot reînvia spiritul aventurier și pot simți acea conexiune specială cu natura.

Vacanța de vis înseamnă, de asemenea, relaxare și odihnă. Ma pot gandi la destinații exotice, cu plaje nesfârșite și ape cristaline, unde pot sta la soare și pot înota în mare. Mă încântă și momentele petrecute într-un hamac sub umbra unui palmier sau cu picioarele în nisipul fin. Este momentul în care pot uita de stresul cotidian și mă pot bucura de liniștea și frumusețea naturii.

O vacanță de vis poate însemna, de asemenea și posibilitatea de a explora orașe noi și culturi diferite. Îmi place să vizitez muzee și galerii de artă, să mă plimb pe străzile vechi ale orașelor sau să degust mâncăruri tradiționale locale, specifice locurilor în care am șansa să merg. Este momentul în care pot învăța lucruri noi, pot descoperi istoria și tradițiile altor popoare pentru a-mi îmbogăți bagajul cultural.

Indiferent de preferințele fiecărei persoane, o vacanță de vis trebuie să ofere o experiență plină de bucurie, relaxare și împlinire. Este momentul în care putem scăpa de griji și putem trăi în prezent, savurând fiecare clipă. Este momentul în care putem crea amintiri prețioase alături de cei dragi și putem readuce energia și entuziasmul pentru viață.

În concluzie, vacanța de vis este acea perioadă în care ne putem conecta cu noi înșine pentru a face lucrurile care ne aduc fericire și împlinire. Fie că alegem să explorăm natura, să ne relaxăm pe o plajă sau să descoperim culturi diferite, important este să ne bucurăm de fiecare moment și să creăm amintiri de neprețuit. O vacanță de vis este un dar pe care ni-l facem nouă înșine, o oază de liniște și bucurie.”

Avatar photo