Cuvânt de gând studențesc

I-am rugat pe studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.

Spiridon…..
,,Am ales această oportunitate de a merge în Chișinău timp de două săptămâni deoarece îmi place să experimentez lucruri noi, să mă adaptez la situații neașteptate și îmi doream să mă reîntâlnesc cu studenții care au venit la noi în luna mai.
Așteptările mele de la această experiență pot spune că au fost următoarele: mi-am dorit să vizitez orașul Chișinău pentru a afla lucruri interesante despre vecinii noștri de peste Prut, am vrut să văd cum este să stai la cămin deoarece nu am avut ocazia să locuiesc într-un asemenea mediu, îmi doream să întâlnesc oameni noi cu povești de viață interesante și unice, mă gândeam că m-ar ajuta pe viitor să acumulez cunoștințe noi în domeniul ingineriei. Toate așteptările mele au fost îndeplinite și sunt mulțumit de cunoștințele pe care le-au împărtășit oamenii cu noi.
Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost experiența de la ultima întreprindere la care am fost unde ni s-a explicat procesul de pregătire, preparare și comercializare a produsului finit numit bere. Am reținut procesele tehnice și încă câteva detalii legate de cum trebuie păstrat și îmbuteliată berea. Vizita noastră s-a încheiat printr-o degustare a diferitelor tipuri de bere și am ajuns la concluzia că practica bate teoria.
Din punctul meu de vedere cred că pe viitor ar putea fi schimbată perioada stagiului, deoarece a fost foarte cald și nu am putut să profităm 100% de această experiență. Un alt aspect care ar mai putea fi luat în considerare ar fi întâlnirea cu studenți din cadrul Facultății Tehnice din Moldova pentru a putea socializa și dezbate teme. Într-adevăr fiind perioadă de vacanță majoritatea erau plecați.

Din aceasta experiență, în prima parte a zilei m-am ales cu 14 zile pline de activități și cu odihnă în a doua parte a zilei, păstrând un echilibru. Informațiile și vizualizarea proceselor tehnice în cadrul companiilor vizitate m-au ajutat să înțeleg mai bine teoria învățată la cursurile de la facultate. Am întâlnit oameni frumoși și am legat prietenii.
Ca și condiții, cazarea a fost bună, mâncarea de la cantină în schimb nu a fost întotdeauna pe gustul meu pentru că sunt mai pretențios de fel, dar am apreciat modul în care am fost servit. Trebuie să menționez și faptul că pentru prima dată am băut ceai în fiecare dimineață și mi-a plăcut.

Coordonatorul nostru în această experiență a fost doamna Popa Mihaela, „ profa” cum îi spunem noi. Am vizitat împreună orașul, diferitele companii și a fost atentă ca noi să experimentăm din plin această experiență. Am mers la alergat dimineața pentru a ne menține starea fizică, dar și cea psihică. A avut grijă să ne înțelegem între noi și să învățăm să îi acceptăm și pe cei din jur așa cum sunt ei. Mulțumiri și aprecieri profei!!
În concluzie, recomand tuturor să participe la astfel de experiențe pentru că am avut doar de câștigat de la cunoștințe și informații, până la prietenii cu oamenii din jur. Mi-a plăcut orașul Chișinău și dacă se mai ivește ocazia în următori ani de studii cu siguranță îmi doresc să mai particip.”

Avatar photo