La taclale cu studenții

Un an nou cu principii

Salutare dragii mei,
astăzi Alexandra Maria ne va inspira cu o poveste emoționantă…

,,Cum spun mereu și cred că nu sunt singura ”Un nou an, un nou început”.  Doar mi-am tatuat treaba asta cu ”Un nou început”. În celtică ar trebui să fie, dar există șanse ca simbolul să însemne orice altceva.

Pentru anul viitor, mai ales ca suntem la sfârșit de an și se apropie sărbătorile, trebuie să recunosc că mi-am propus destul de multe lucruri. Am avut multe momente în care am spus „de la anul fac asta și asta”. Mi-am propus atât de multe lucruri încât nu cred ca o să-mi ajungă un an să le fac, deși unele dintre ele se întind pe mai mulți ani.

Unul dintre lucrurile pe care vreau să le continui în noul an este să mă îngrijesc mai mult, atât fizic cât și psihic. Fizic, vreau să continui să slăbesc, iar psihic….e nevoie de multă muncă.

În ultima perioadă recunosc că am fost copleșită de tot ce se întâmplă în viața mea și nu pentru că ar fi ceva rău, ci pentru că sunt destul de multe lucruri și nu-mi ajunge timpul uneori să procesez totul. Așa că, în primul rând, vreau să învăț cum să iau lucrurile pe rând, baby steps.

Așadar, pentru începutul de an ce va urma, în plan ”profesional” vreau sa trec sesiunea cu bine, iar la Postliceala Sanitară îmi propun să încep practica în farmacie. De asemenea, anul acesta trebuie să-mi reînnoiesc atestatele și actele de șofer profesionist și pentru că îmi place această meserie, mi-am propus să urmez un curs de dispecer sau de manager de transport pentru a putea profesa în paralel cu facultatea.

În plan profesional lucrurile sunt bine stabilite și pot spune că sunt liniștită în privința asta. Pe lângă aceste lucruri, pentru liniștea mea psihică știu că trebuie să îmbin utilul cu plăcutul, așa că anul viitor vreau să mă plimb mai mult, să-mi plimb minunăția de cățel mai mult, să descoperim locuri noi.

De asemenea, de ceva vreme mă tot gândesc să fac voluntariat la adăpostul de căței de aici din Hunedoara și cred că anul viitor este momentul propice să încep acest lucru, cu forțe proaspete.

Și tot referitor la animăluțe, de câteva zile dețin și o broscuță țestoasă. Lucrul interesat la broscuță este că mă liniștește foarte mult. Am încercat să-i fac un acvariu drăguț, în care să crească frumos și ori de câte ori sunt neliniștită sau nu mă simt prea bine psihic, mă așez în fața acvariului și o privesc pe Suzi- broscuța. Îmi oferă o liniște de nu am cuvinte să descriu. 10 minute îmi sunt suficiente și mă simt alt om, viața este din nou roz și brusc am energie să mut și munții din loc. Momentan am găsit calea spre liniște și fericire- Suzi.

                Și tot referitor la liniște și fericire, un alt lucru care îmi aduce liniște și confort psihic și emoțional este să fac lucrușoare hand-made. În ultima perioadă nu am găsit timpul necesar să mai meșteresc ceva, dar anul ce vine sigur îmi voi face timp și sunt așa sigură pentru că deja am pregătit câteva proiecte în mintea mea de care vreau să mă ocup.

Așadar, în anul 2023 mă văd mai ocupată ca oricând să mă dezvolt, să învăț lucruri noi și să trăiesc clipe de neuitat.

       În concluzie, planuri am multe, dorință să le duc la bun sfârșit am, mai rămâne doar să-mi bată 2023 la ușă și să înfloresc.

       Vă mulțumesc pentru această provocare. Un an nou fericit, plin de lucruri mărețe vă doresc!”

Avatar photo