Cuvânt de gând studențesc

I-am rugat pe studenții de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara să ne spună câteva impresii trăite pe parcursul zilelor petrecute la la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, parte din proiectul de colaborare interinstituțională.

Cristina …
,,Într-un univers în continuă schimbare, educația rămâne farul care ne luminează călătoria spre progres și înțelegere. Acesta este principalul motiv  pentru care am decis să iau parte la această experiență frumoasă, de asemenea încă un motiv ar fi faptul că prin aceasta oportunitate am avut ocazia de a-mi revedea prietenul pe care l-am cunoscut când a fost în schimbul de experiență la Hunedoara, dar și de a putea vizita un oraș minunat. În momentul în care mi-am pregătit bagajul de plecare,  deja începeam să am emoții și mă gândeam oare cum va fi. Dar cu toate acestea nu voiam să mă gândesc la nimic,  doream să las magia necunoscutului să mă surprindă în cel mai interesant mod. Așa a și fost, pentru început  drumul a fost unul lung, dar totuși nu a fost atât de obositor pe cât m-am așteptat.  Am jucat fazan, am ascultat muzică, am interacționat cu persoane noi, astfel timpul parcă a zburat, iar in momentul în  care am ajuns la cazare mi s-a părut totul normal, ca o zi obișnuită la cămin. Zilele petrecute acolo au trecut foarte repede,  în ciuda faptului că în timpul vizitelor m-a obosit căldura,  am reușit să fac față și mi-am păstrat energie și pentru a vizita diferite locuri frumoase din Chișinău .

Un alt lucru care mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că am reușit să îmi îndeplinesc un vis la care speram de mult că îl voi putea face, acesta fiind zborul cu paramotorul, lucru pe care l-am realizat datorită unui prieten minunat care a reușit să facă acest vis  realitate. Totodată mi-a plăcut foarte mult faptul că doamnă profesoară mi-a dat mereu o doză de energie doar prin simplu fapt că am văzut-o mereu cu zâmbetul pe buze și gata pentru o nouă zi, o nouă aventură.  Pe mine mă motivează foarte mult starea persoanele din jurul meu, de aceea acest fapt a declanșat în mine o stare pozitivă. Iar prin această cale doresc să îi mulțumesc. 

Orașul Chișinău m-a impresionat foarte mult prin faptul că are multe zone verzi,  ceva mai rar pentru un oraș,  lucru care mi-a plăcut extrem de mult. Îmbinarea naturii cu creațiile omului este cea mai frumoasă artă, iar acest oraș o deține.  Pe de altă parte, pentru viitoarea experiență, aș dori să propun în programul destinat studenților,  2 zile pentru 2 activități alese de comun acord, astfel vor putea îmbina plăcerea socializării cu învățatul. 

Cât despre cazare, mi s-a părut satisfăcătoare,  deoarece au fost condiții bune pentru cămin,  masa a fost  delicioasă datorită doamnelor bucătărese, condițiile de transport au fost în regulă,  destul de comode și domnii șoferi înțelegători,  iar doamnei profesoare nu pot decât să îi spun că sunt foarte recunoscătoare pentru că mi-a oferit șansă să am parte de această experiență minunată și mi-a făcut zilele mai bune prin starea pe care o emană în fiecare moment. Colegilor le mulțumesc că am fost un grup destul de unit, că am avut ocazia să îi cunosc mai bine și am legat prietenii noi.”

Avatar photo